Turer

Bli med på våre spennende reiseprogram.

17. juli 24

6 biletter igjen!

ANDREA BOCELLI I LAJATICO

Vi har billetter i beste kategori til konserten 17. juli 2024 på 1. poltrona inkludert hotellovernatting.

Den italienske suksesstenoren Andrea Bocelli feirer sitt 30-års jubileum i landsbyen Lajatico. Vi har nummererte billetter til konserten der hotellovernatting er inkludert i prisen (tillegg for enkeltrom).

Vi er for øvrig behjelpelig med bestilling av flyreise fra alle byer i Norge og leiebil (kommer i tillegg).

Andrea Bocelli, født med musikalsk nådegave, er en av de mest kjente og verdsatte sangerne i verden. Han har opptrådt i forbindelse med viktige internasjonale begivenheter som OL og verdensmesterskap. Han har vunnet en Golden Globe, syv klassiske BRIT-er og syv World Music Awards, i tillegg til at han vant en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Hotellet Casciana Terme er et sjarmerende, familiedrevet hotell i den lille byen med samme navn. Hotellet ligger i sentrum av byen med termiske kilder like i nærheten. Hotellet har privat basseng og solsenger, og tilbyr gratis parkering.

Fra hotellet tar det 20 minutter å kjøre til Lajatico, 40 minutter til Siena og en time til Firenze.

Det er gode muligheter for å forlenge oppholdet i Toscana eller andre steder i Italia, enten før eller etter konserten

Dette er inkludert:

–  4 netter opphold i dobbeltrom på 3*hotell i Casciana Terme, med frokost.
–  Nummererte billetter Kategori «Prima Poltrona » til konserten med Andrea Bocelli.

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 9.950,-

NOK 1.050,-

 

Les mer
Fra NOK 
9.950
per pers.
22. juli 24 — 26. juli 24

NORTHUMBERLAND OG VIKINGENE

Opplev historiske Lindisfarne, Durham og York og unik vandre-tur langs Hadrian’s Wall.

Vi bor på Linden Hall Hotel fra 22. til 26. juli 2024. Hotellet ligger i landlige omgivelser i nærheten av Longhorsley Village i Morpeth, nord for Newcastle upon Tyne. Derfra legger vi ut på daglige utflukter for å besøke historiske landemerker og bysamfunn som belyser en viktig epoke av Englands historie.

Vi drar tilbake til år 793 da de norske vikingene angrep Lindisfarne-klosteret i Northumbria. Angrepet regnes som begynnelsen på vikingtiden med påfølgende skandinavisk herjing i Europa de neste 250 årene. Lindisfarne var da etablert som et viktig senter for keltisk kristendom under helgenene Aidan og Cuthbert.

Vi forflytter oss sørover til Durham, som ligger 25 km sør for Newcastle. Byen er blant annet kjent for Durham Cathedral – en av de vakreste normanniske katedralene i Europa. Her finner vi levningene etter helgenen Cuthbert, og vi avslører hvorfor de befinner seg akkurat der.

York er blant annet kjent for York Minster, en gotisk katedral fra år 1220, festningen Clifford’s Tower, initiert av Vilhelm Erobreren, og Jorvik Viking Centre. Vi besøker viking-senteret, et interaktivt museum som tar deg tilbake til vikingtiden i York. Museet har en rekke utstillinger, inkludert en rekonstruksjon av en vikingby.

Hva med å vandre tre romerske mil (5,6 km) langs Hadrian’s Wall langs storslått landskap? Vandreturen tar i underkant av to timer, og avsluttes med museumsbesøk og lunsj. Muren strekker seg fra Newcastle i øst til Carlisle i vest, og er bygget som en befestet voll av stein og torv. Keiser Hadrian beordret muren reist, og den stod ferdig rundt år 122. Det var så langt nord at romerne kom.

Dette er inkludert:

–       Tur/retur Oslo Gardemoen – Edinburgh Airport (direkte)

–       Innsjekket bagasje og seteplassering

–       Overnatting i dobbeltrom med halvpensjon frokost og middag (drikkevarer ikke inkludert)

–       Lett lunsj (drikkevarer ikke inkludert)

–       Privat buss

–       Norsk reiseleder

–       Inngangsbilletter

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 20.800,-

NOK 2.800,-

Vi er behjelpelig med tilslutningsbilletter fra øvrige byer i Norge (pris-tillegg).

Påmelding: innen 18. juni 2024.

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Les mer
Fra NOK 
20.800
per pers.
19. august 24 — 22. august 24

EVENTYRLIGE HAGER – SØR-ENGLAND

Et sommerlig eventyr venter på deg!

Direktefly fra Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

Bli med på en eventyrlig reise til sommerlige «Garden of England» dagene 19. til 22. august 2024. Hver dag legger vi ut på en uforglemmelig «hageekspedisjon» med privat buss og besøker fire engelske hager med unik profil og særpreg. Vi bor på Stanhill Court Hotel, som ligger idyllisk til vest for Gatwick Airport.

Første stopp er Chelsea Physic Garden, Englands eldste botaniske hage. Den ble etablert i 1693, og er Londons eldste botaniske hage. Hagen dekker et område på fire dekar, og har en samling av mer enn 4500 plantearter. Blant disse finner du planter som kan brukes innen medisin, urter for velvære og planter som brukes til mat eller krydder. Her får du innblikk i plantenes betydning for menneskenes helse og velvære.

Hagene ved Hampton Court Palace var en gang en eksklusiv lekeplass for konger og dronninger. Monarker og deres gartnere har påvirket hagene på forskjellige måter. Vi får innblikk i 500 år med hagehistorie, og vi nyter utsikten mot prydhager fra barokkpalasset som ligger like ved, bygget for William III og Mary II.

Hampton Court Palace er kjent som Henrik VIIIs sommerresidens, og bak slottets ytre fasade finner vi verdens største kjøkken fra Tudortiden (1485–1603). Når Henrik VIII og hans hoff tilbragte tid på slottet, var opp til 200 kokker og kjøkkenhjelpere aktivisert. Vi «inspiserer» kjøkkenet, som fremdeles framstår slik det var den gangen.

Chartwell Garden i Kent er eksempel på en privat og vakker hage med en spennende blanding av planter, trær, blomster og beitende dyr og fugleliv. I sommermånedene står rosene i full blomst. Vi bruker den tredje dagen på å utforske hagen og staselige Chartwell House – tidligere statsminister Winston Churchill sitt hjem i over 40 år.

Leonardslee Gardens i West-Sussex er beskrevet som en av «The Finest Woodland Gardens in England». Den ble åpnet i 1801. Den 240 mål store eiendommen byr på enestående hagelandskap med vakre blomster, busker, trær, stier og «ponds». Å utforske hagene på denne tiden av året er en majestetisk opplevelse vi sent vil glemme.

Dette er inkludert:

– Tur/retur Oslo Gardermoen – Gatwick Airport (direkte)

– Innsjekket bagasje og seteplassering

– Overnatting i dobbeltrom. Enkeltromtillegg

– Halvpensjon, lett lunsj (drikke ikke inkludert)

– Privat buss

– Norsk reiseleder og lokale guider

– Inngangsbilletter

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 20.800,-

NOK 1.800,-

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Påmelding: 15. juni 2024

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Les mer
Fra NOK 
20.800
per pers.
08. oktober 24 — 12. oktober 24

GLENCOE & ISLE OF SKYE

Opplev Scottish Highlands og Isle of Skye i høstens vakre farger.

Er du glad i natur og sjelsettende opplevelser? Da må du bli med på vår reise til Skottland og Hebridene dagene 8. til 12. oktober 2024. Vi tar deg med til steder du aldri ville ha drømt om.

Vi kjører langs vakre Loch Lomond, gjør stopp i Glencoe Valley og inviterer til en uforglemmelig vandretur i naturskjønne omgivelser. Glencoe Valley er blant lokale kjent som den vakreste delen av Skottland når det gjelder å oppleve vakker natur.

Deretter setter vi kursen mot Hebridene og Isle of Skye. Vi vandrer langs tursti nord for landsbyen Portree i nakent og dramatisk landskap helt til vi får øye på The Old Man of Storr, et yndet landemerke som naturelskere valfarter til både vår, sommer, høst og vinter.

I det vi forlater Isle of Skye, gjør vi et stopp ved Eilean Donan Castle, et av de mest fotograferte slottene i Skottland. Deretter setter vi kursen mot Fort Augustus for å ta Loch Ness nærmere i øyesyn fra ende til annen.

Senere samme dag ender vi opp i Cairngorms National Park og besøker Blair Castle, et jaktslott med et interiør som overgår fantasien.

Vi flyr direkte fra Oslo til Edinburgh, sørger for egen transport, måltider og overnatting i naturskjønne omgivelser. Vi ordner gjerne med tilslutningsreiser fra Stavanger, Bergen og Trondheim (tillegg i pris).

Bli med på en fantastisk reise i et landskap ikledd høstens vakre farger!

Dette er inkludert:

–       Tur/retur Oslo Gardemoen – Edinburgh Airport (direkte).

–       Innsjekket bagasje og seteplassering.

–       Overnatting i dobbeltrom med halvpensjon frokost og middag (drikke ikke inkludert).

–       Halvpensjon, lett lunsj (drikke ikke inkludert).

–       Privat buss.

–       Norsk reiseleder og lokale guider.

–       Inngangsbilletter.

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 21.800,-

NOK 1.800,-

Vi er behjelpelig med tilslutningsbilletter fra øvrige byer i Norge (pris-tillegg).

Påmelding: 31. mai 2024

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Les mer
Fra NOK 
21.800
per pers.
16. oktober 24 — 21. oktober 24

VERDI OPERAFESTIVAL I PARMA

Bli med på en nydelig tur til Parma!

Den XXIV utgaven av Festival Verdi ligger an til å bli en uunngåelig begivenhet for musikkelskere og kulturentusiaster. Vi inviterer deg til å bli med!

Verdi vokste opp i Parma/Busseto-området i Italia. Vi drar dit i oktober, som sammenfaller med måneden da Verdi ble født.

I kombinasjon med idylliske Parma, besøker vi Modena. Vi tilbyr også en valgfri utflukt til Busseto, Verdis fødeby.

Parma (ca. 200 000 innbyggere), med alle sine kjente og ukjente «hemmeligheter», er byen som italienere mener burde være den naturlige matbyen i Europa. Og selv om Parma først og fremst er kjent for parmaskinken og parmesanosten, er byen også stedet for musikk og kunst. Dessuten har byen et av verdens eldste universiteter.

Dette er inkludert:

–       Direktefly Oslo / Milano / Oslo med SAS

–       Busstransport Milano / Parma / Modena / Milano

–       5 netter på 4* hotell med frokostbuffet i Parma

–       5 måltider som spesifisert i program med drikke inkludert.

–       Sightseeing med lokal guide i Parma og Modena 

–       Tre operaforestillinger

–       Norsk reiseleder med på hele turen

–       Obs! Lokal turistskatt i Parma på €3,50 per person, per dag, kommer i tillegg. Må betales direkte til hotellet.

 

 

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

Valgfri utflukt til Busseto inkl. lunsj

 

NOK 22.800,-

NOK 2.800,-

NOK 1.480,-

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Les mer
Fra NOK 
22.800
per pers.
20. oktober 24 — 25. oktober 24

RENESSANSENS TOSCANA – FIRENZE

En dannelsesreise innen kunst og kultur!

Dante, Firenzes store sønn, hevder i sin Guddommelige komedie at helvete er i hovedsak befolket med florentinere. Når vi tenker på florentinerne og byen Firenze i dag, tenker vi at byen er vakker, kunstskattene er mange, klimaet er godt, vinen er vidunderlig og at kjøkkenet er toskansk!

Alt dette skal vi stifte nærmere bekjentskap med på vår ukestur til renessansens Firenze sammen med vår kunsthistoriker-guide. Vi har satt av dagene 20. til 25. oktober denne høsten viet en dannelsesreise i kunsten og kulturens tegn.

Hvordan kan det ha seg at en bestemt tid og et bestemt sted kan fostre genier som Dante, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Macchiavelli, Brunelleschi og Donatello?

Det er ikke sikkert at vi får entydige svar, men uforglemmelige inntrykk, det kan vi love.

Dette er inkludert:

–       Tur/retur Oslo Gardemoen – Firenze (SAS)

–       Flyskatter, innsjekket bagasje og seteplassering

–       5 netter med frokost på 3-stjerners hotell i historiske sentrum av Firenze

–       Reiseleder fra Vacanza In og lokale guider

–       Privat buss

–       Guidede turer og utflukter som angitt i programmet

–       Avskjedsmiddag

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 18.800,-

NOK 1.800,-

Vi er behjelpelig med tilslutningsbilletter fra øvrige byer i Norge (pris-tillegg).

Påmelding: 31. mai 2024

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Les mer
Fra NOK 
18.800
per pers.
24. oktober 24 — 29. oktober 24

I GIOTTOS FOTSPOR – RAVENNA, FERRARA OG PADOVA

Fra bysantinsk mosaikk til renessansens fresker

Opplev en mangfoldig kunstreise som tar deg med til Ravenna, Ferrara, Vicenza og Padova med Vacanza In. Alt er lagt til rette for et innholdsrikt og vellykket opphold.

Giotto (1267–1337) var en florentinsk maler som brøytet nye veier i malerkunsten. I dag regnes han som den viktigste proto-renessansekunstneren. Med sin direkte observasjon av naturen, sin interesse for skildring av menneskelige følelser, ga han figurene han fremstilte, emosjonell og dramatisk styrke.

Datidens stil viste flate, symbolske figurer arrangert i dekorative rom, mens Giotto malte mer individuelle figurer som samspiller innenfor bildeflaten. Hans arbeider har referanser til «Middelalderen», men peker utover mot en «moderne» følelse for menneskets verdi og betydning i verden.

Dette er inkludert:

– Utreise: Direktefly Oslo Gardermoen – Bologna (Norwegian)
– Hjemreise: Verona – Oslo Gardermoen med mellomlanding (Lufthansa)
– Flyskatter, innsjekket bagasje og seteplassering
– 2 netter på 4-stjerners hotell med frokost i Ravenna*
– 3 netter på 4-stjerners hotell med frokost i Padova*
– Sightseeing i Ravenna, Ferrara og Padova, inkl. inngangsbilletter
– All transport som nevnt i programmet– Alle måltider som nevnt, inkl. drikke og kaffe (1/4 fl. vin og kaffe)
– Reiseleder fra Vacanza In og lokale guider* By-skatt er ikke inkludert.

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

Valgfri utflukt til Vicenza:

NOK 24.800,-

NOK 2.280,-

NOK 2.600,-

NB! Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring ordnes av den enkelte gjennom egen forsikringsordning.

Påmeldingsfrist 28. juni 2024 eller så lenge vi har billetter.

Tips! Ved påmelding ber vi om at du oppgir navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, om du har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Les mer
Fra NOK 
24.000
per pers.
10. november 24 — 15. november 24

ETRUSKERNE – ITALIAS FASCINERENDE FORTID

ROMA, TARQUINIA & ORVIETO.

Oppdag dypet av Italias fascinerende fortid gjennom vår arkeologiske reise tilbake til den eldgamle sivilisasjonen Etruria, som ble grunnlagt på 700-tallet f.Kr. Geografisk dekket Etruria et landområde som i dag stort sett tilsvarer Toscana.

Historiens tidligere arkitekter, etruskerne, formet Romas arkitektoniske og rituelle praksis i stor grad, og regjerte til og med i Roma, som for en periode var underlagt etruskiske konger.

Vår reise gir et spennende innblikk i etruskernes pulserende kultur, sterkt sammenvevd med gresk og romersk kultur, men likevel distinkt i sine slående kontraster.

Etruskernes ekspansive handelsnettverk, imponerende befestede byer og utsøkt kunstnerskap er et vitnesbyrd om en sivilisasjon som nådde sin storhetstid i det 6. århundre f.Kr.

Vår historiske reise starter i Roma, hvor vi vil utforske Det nasjonale etruskiske museet, som byr på den største etruskiske samlingen i Italia. Dernest forflytter vi oss til Det gregorianske etruskiske museetVatikanet, som er en integrert del av Vatikanmuseene.

Senere setter vi kursen nordover til to sjeldent besøkte UNESCOs verdensarvsteder. Cerveteri er den største nekropolisen i det gamle Middelhavet, og Tarquinia kan skilte med vakkert dekorerte graver.

Vi legger også turen innom den sjarmerende Orvieto, som ligger dramatisk til på toppen av en italiensk ås.

Bli med på vår fascinerende reise som tar deg tilbake til historiske høydepunkter som har vært med og formet Italias historie slik vi kjenner den i dag.

Dette er inkludert:

– Direktefly Oslo – Roma med Norwegian

– 2 netter på 4-stjernes hotell i Roma, inkl. frokost (city-tax er ikke inkludert)

– 1 natt på 3-stjerners hotell i Tarquinia, inkl. frokost (city-tax er ikke inkludert)

– 2 netter på 4-stjerners hotell i Orvieto, inkl. frokost (city-tax er ikke inkludert)

– Sightseeing i Roma, Tarquinia, Vulci, Sovana og Orvieto, inkl. inngangsbilletter

– All transport som omtalt i programmet

– Alle måltider omtalt i programmet, inkl. drikke og kaffe (1/4 fl. vin)

– Norsk reiseleder på hele turen

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 23.800,-

NOK 2.800,-

Vi er behjelpelig med tilslutningsreiser fra øvrige byer i Norge (pris-tillegg).

Vi tar forbehold om prisendring av flyskatter og valutakurs, endret tidspunkt for flyavgang og/eller programjustering.

Maksimum antall deltagere for denne turen er 14 deltakere. 

Påmeldingsfrist 28. august d.å. eller så lenge vi har billetter.

NB! Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring ordnes av den enkelte gjennom egen forsikringsordning.

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, om du har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

 

Les mer
Fra NOK 
23.800
per pers.
14. september 25 — 16. september 25

EXCLUSIVE BELMOND BRITISH PULLMAN

Et togeventyr utenom det vanlige på første klasse!

Direktefly fra Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

Bli med på et unikt togeventyr med Belmond British Pullman. I tillegg besøker vi Windsor Castle og Canterbury Cathedral. Vi får også med oss et besøk hos en av Sør-Englands beste musserende vinprodusenter, Bolney, som ligger i Sussex.

Under oppholdet bor vi på Sir Christopher Wren Hotel i to netter, et 4-stjerners hotell, som ligger rett ved Themsen i hjertet av Windsor.

Turens hovedattraksjon er togturen fra London Victoria Station til «medivial» Canterbury mandag 13. september 2025.

Belmond British Pullman er søstertoget til berømte Orient-ekspressen. Togene var i ordinær trafikk i over 50 år, og kjent for høy standard. De tilhører The Golden Age of Travel fra årene 1880 til 1939.

I det du stiger om bord i Belmond British Pullman blir du ønsket velkommen med et glass sprudlende Bellini. Deretter finner du din plass og kan nyte en reise gjennom den engelske landsbygda du sent vil glemme. Du blir servert tre-retters brunsj på reisen til Canterbury og fire-retters middag tilbake til Victoria Station.

Ved ankomst Canterbury får du ta del i en arkitektonisk omvisning i Canterbury Cathedral. Katedralen stod ferdig i år 597, og regnes som et mesterverk innen kunst og arkitektur.

Ankomstdagen er vi invitert på en unik omvisning på Windsor Castle. Senere på kvelden blir det festmiddag som opptakt til den store togturen med Belmond British Pullman dagen derpå.

Tirsdag besøker vi vingården Bolney Wine Estate, som er en av de eldste vingårdene i Sussex, og som kan vise til mange nasjonale og internasjonale priser for sin musserende vin.

Dette er inkludert:

–  Tur/retur direktefly: Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

–  Innsjekket bagasje og seteplassering

–  Overnatting i dobbeltrom. Enkeltromtillegg

–  Halvpensjon (inkl. frokost og middag samt måltider på togturen)

–  Transport til og fra flyplassen

–  Togtur tur/retur Windsor – Victoria Station og London – Canterbury

–  Norsk reiseleder og lokale guider

–  Inngangsbilletter

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 25.800,-

NOK 2.800,-

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Påmelding innen 26. juni 2024 eller så lenge vi har eksklusive billetter.

NB! Dersom du ønsker å forlenge oppholdet i forkant og/eller etterkant, kan vi være behjelpelig med å ordne med det praktiske utover det som inngår i pakkeprisen (pris-tillegg).

Ved påmelding anbefaler vi at du/dere oppgir navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du/dere oppgir mobilnummer, om du/dere har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Les mer
Fra NOK 
25.800
per pers.