Turer

Hvert år lager vi et spennende reiseprogram for våre kunder.

NOK 
24950
pr. pers
10. okt 23 — 24. okt 23

SICILIA – IDYLLISK FERIEØY I ITALIA

En fortryllende reise...

Sicilia er den største øya i Middelhavet. Det er en av de autonome regionene i Italia. Sicilia har en rik og blandet kultur, spesielt innen kunst, musikk, litteratur, mat, vin og arkitektur. I det siste har internasjonale turister begynt å verdsette den naturlige skjønnheten til det sicilianske landskapet.

Sicilia er også hjemsted for mange historiske steder som Tempeldalen i Agrigento, det greske teateret i Taormina og de romerske ruinene i Siracusa. De store barokkbyene Ragusa, Modica og Noto er definitivt verdt et besøk.

Sicilias rykte som et mat- og vinparadis har holdt seg intakt i mer enn 3000 år. Selv om mange ting har endret seg, fortsetter de fleste av Sicilias druesorter og ærefulle tradisjoner å spille en viktig rolle. Takket være omhyggelig vingårdspleie og skånsom håndtering av druer i Sicilias vingårder, har Sicilia DOC-viner en blanding av smaker som Sicilia har vært kjent for siden antikken og som representerer noen av de beste vinene i Italia.

Det verdensberømte kjøkkenet på Sicilia er en refleksjon av øyas overflod og biologisk mangfold, men mens sicilianske ingredienser lenge har vært en del av den kulinariske middelhavsopplevelsen, kom vinene sammen med disse måltidene sjeldent fra Sicilia. Heldigvis for vinelskere er det i ferd med å endre seg. I dag fokuserer de sicilianske vinprodusentene på mulighetene som middelhavslandskapet gir. Øyas klimatiske forhold er perfekt for å produsere sunne druer og ekstraordinære viner med særegne smaker til utrolig verdi. For de som allerede har likt Sicilias viner, enten med øyas tradisjonelle mat eller sine egne internasjonale favorittretter, er én ting klart: Utrolig mat og fantastiske viner trenger ikke å være dyrt.

Når vinelskere oppdager de mest kjente sicilianske druene – Grillo, Catarratto, Nero d’Avola, Frappato og andre – finner de ut at den solkyssete øyen er i stand til å produsere en rekke spennende smaker, men til syvende og sist er det Sicilias autentisitet som vinner deres hjerte.

En fortryllende reise over Sicilia for en vinfokusert tur som fremhever noen av de beste vingårdene på Sicilia og Italia – Planeta, Regaleali og Benanti – vingårder som vi vil besøke, så vel som andre vingårder i verdensklasse hvis utsøkte viner vi vil smake gjennom hele programmet. Under denne fantastiske vin- og matopplevelsen vil vi være vertskap for eierne av disse prestisjetunge eiendommene, så dette er en mulighet som ikke er lett tilgjengelig på andre turer på Sicilia.

En 15 dagers vin- og mat-tur som fremhever det beste fra denne øya. Smak på lokale retter og møt håndverkerne som har dyrket og produsert fantastiske råvarer fra oster, vin og olivenolje i tusenvis av år.

Les mer
Fra NOK 
35000
pr. pers
Fra NOK 
13000
pr. pers
Fra NOK 
43850
pr.pers