RENESSANSENS TOSCANA – FIRENZE

En dannelsesreise innen kunst og kultur!

Dante, Firenzes store sønn, hevder i sin Guddommelige komedie at helvete er i hovedsak befolket med florentinere. Når vi tenker på florentinerne og byen Firenze i dag, tenker vi at byen er vakker, kunstskattene er mange, klimaet er godt, vinen er vidunderlig og at kjøkkenet er toskansk!

Alt dette skal vi stifte nærmere bekjentskap med på vår ukestur til renessansens Firenze sammen med vår kunsthistoriker-guide. Vi har satt av dagene 20. til 25. oktober denne høsten viet en dannelsesreise i kunsten og kulturens tegn.

Hvordan kan det ha seg at en bestemt tid og et bestemt sted kan fostre genier som Dante, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Macchiavelli, Brunelleschi og Donatello?

Det er ikke sikkert at vi får entydige svar, men uforglemmelige inntrykk, det kan vi love.

Dette er inkludert:

–       Tur/retur Oslo Gardemoen – Firenze (SAS)

–       Flyskatter, innsjekket bagasje og seteplassering

–       5 netter med frokost på 3-stjerners hotell i historiske sentrum av Firenze

–       Reiseleder fra Vacanza In og lokale guider

–       Privat buss

–       Guidede turer og utflukter som angitt i programmet

–       Avskjedsmiddag

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 18.800,-

NOK 1.800,-

Vi er behjelpelig med tilslutningsbilletter fra øvrige byer i Norge (pris-tillegg).

Påmelding: 31. mai 2024

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Dag 1
søndag, 20.oktober 2024

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 08:05 med ankomst i Firenze kl. 11:10.

Fra flyplassen blir det privat busstransport til vårt 3-stjernes superior hotell med beliggenhet i historisk sentrum av Firenze.

Ettermiddag: Vi besøker Santa Croce-kirken med blant annet Giottos fresker og Macchiavellis og Michelangelos graver.

Dag 2
mandag, 21.oktober 2024

Frokost på hotellet fra kl. 07:00.

Formiddag: Vi legger ut på byvandring og besøker domkirken Santa Maria del Fiore og får eksklusiv tilgang til Brunelleschis kuppel – selve symbolet på renessansen. Deretter legger vi turen innom Baptisteriet og iakttar kunstverket Paradisets porter, regnet som det første kunstverket gjennomført i renessansestil.

Ettermiddag: Vi spaserer over Ponte Vecchio-broen til den andre siden av elven Arno. Her iakttar vi blant annet Brunellschis mesterverk, renessansekirken San Spirito og gigantiske Palazzo Pitti.

Dag 3
tirsdag, 22.oktober 2024

Frokost på hotellet fra kl. 07:00.

Formiddag: Vi besøker Uffizi-galleriet og hovedverkene fra renessansen. Galleriet er kjent over hele verden for sine fremragende samlinger av antikke skulpturer og malerier fra middelalderen til den moderne perioden.

Ettermiddag: Vi legger turen innom rådhuset i Firenze, Palazzo Signoria, for å ta den største og mest betydningsfulle salen nærmere i øyesyn. Salone dei Cinquecento har en lengde på 54 meter, en bredde på 23 meter og en høyde på 18 meter og rommer verdens største maleri.

Dag 4
onsdag, 23.oktober 2024

Frokost på hotellet fra kl. 07:00.

Formiddag: Vi spaserer til Michelangelos Medici-kapell, Biblioteca Laurentiana, og kirken Santa Maria Novella. Her kommer vi over Masaccios maleri av treenigheten, kjent som verdens første maleri med sentralt perspektiv – en «oppfinnelse» som ble til i Firenze.

Ettermiddag: Vi besøker San Marco-klosteret, og får et enestående inntrykk av klosterlivet i middelalderen og renessansetiden. De fleste av cellene er dekorert av tidlig renessansemaler Frans Angelico, som selv var munk i klosteret.

Dag 5
torsdag, 24.oktober 2024

Frokost på hotellet fra kl. 07:00.

Formiddag: Vår turbuss tar oss med til Siena, én av Europas best bevarte middelalderbyer. Her besøker vi Il Campo, som ligger i hjertet av byen med Sienas eneste store plass. Høyt over plassen rager rådhusets tårn.

Vi besøker katedralen og får oppleve vakre utsmykninger, blant annet utformet av Michelangelo.

Deretter kjører vi langs den vakre vin-veien Via Castellina til byen Greve. Her besøker vi en av de store vingårdene, Castello di Verrazzano, spiser lunsj, får omvisning på gården, for deretter å runde av besøket med vinsmaking.

Ettermiddag: Vi kjører til den lille landsbyen Vinci, der Leonardo da Vinci ble født. Vi besøker det lille museet i landsbyen hvor hans utrolige oppfinnelser kan iakttas. Vi returnerer til Firenze ved kveldstid.

Kveld: Avskjedsmiddag på en lokal restaurant i Firenze.

Dag 6
fredag, 25.oktober 2024

Frokost på hotellet fra kl. 07:00.

Formiddag: Felles transport til flyplassen i Firenze med avreise med SAS kl. 12:20 via København og videre til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 16:35.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt