EVENTYRLIGE HAGER – SØR-ENGLAND

Et sommerlig eventyr venter deg!

Bli med på en eventyrlig reise til sommerlige «Garden of England» dagene 5. til 8. juni 2024. Hver dag legger vi ut på en uforglemmelig «hageekspedisjon» med privat buss og besøker fire engelske hager med unik profil og særpreg. Vi bor på Stanhill Court Hotel, som ligger idyllisk til vest for Gatwick Airport.

Første stopp er Chelsea Physic Garden. Den ble etablert i 1693, og er Londons eldste botaniske hage. Hagen dekker et område på fire dekar, og har en samling av mer enn 4500 plantearter. Her får du innblikk i planter som kan brukes innen medisin, urter for velvære og planter som brukes til mat eller krydder.

Hagene ved Hampton Court Palace var en gang en eksklusiv lekeplass for konger og dronninger. Monarker og deres gartnere har påvirket hagene på forskjellige måter. Vi får innblikk i 500 år med hagehistorie, og vi nyter utsikten mot prydhager fra barokkpalasset som ligger like ved, bygget for William III og Mary II.

Hampton Court Palace er kjent som Henrik VIIIs sommerresidens, og bak slottets ytre fasade finner vi verdens største kjøkken fra Tudortiden (1485–1603). Når Henrik VIII og hans hoff tilbragte tid på slottet, var opp til 200 kokker og kjøkkenhjelpere i sving! Vi «inspiserer» kjøkkenet, som fremdeles framstår slik det var den gangen.

Chartwell Garden i Kent er eksempel på en privat og vakker hage med en spennende blanding av planter, trær, blomster, beitende dyr og fugleliv. I sommermånedene står rosene i full blomst. Vi bruker den tredje dagen på å utforske hagen og staselige Chartwell House – tidligere statsminister Winston Churchill sitt hjem i over 40 år.

Leonardslee Gardens i West-Sussex er beskrevet som en av «The Finest Woodland Gardens in England». Den ble åpnet i 1801. Den 240 mål store eiendommen byr på enestående hagelandskap med vakre blomster, busker, trær, stier og «ponds». Å utforske hagene på denne tiden av året er en majestetisk opplevelse vi sent vil glemme.

Dette er inkludert:

–       Tur/retur Oslo Gardemoen – Gatwick Airport (direkte)

–       Innsjekket bagasje og seteplassering

–       Overnatting i dobbeltrom med halvpensjon frokost og middag (drikke ikke inkludert)

–       Lett lunsj (drikke ikke inkludert)

–       Privat buss

–       Norsk reiseleder og lokale guider

–       Inngangsbilletter

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 18.800,-

NOK 1.800,-

Vi er behjelpelig med tilslutningsbilletter fra øvrige byer i Norge (pris-tillegg).

Påmelding: 30. april 2024

Tips! Ved påmelding er det en fordel å oppgi navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du oppgir mobilnummer, har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Dag 1
onsdag, 05.juni 2024

Flyavgang med Norwegian kl. 07:10 fra Oslo Gardermoen med ankomst Gatwick Airport kl. 08:40. Derfra blir det busstransport til Stanhill Court Hotel. Vi blir servert en sen frokost ved ankomst.

Vi forlater hotellet kl. 11:00 i vår private turbuss i retning Chelsea Physic Garden, Londons eldste botaniske hage.

Ved ankomst blir vi møtt av vår guide som tar oss med på en vandretur blant mer enn 4500 plantearter. Blant disse finner du planter som kan brukes innen medisin, urter for velvære og planter som brukes til mat eller krydder.

Etter omvisningen er det avsatt egentid fram til vi returnerer til hotellet kl. 16:00.

Middag serveres på hotellet kl. 19:00.

Dag 2
torsdag, 06.juni 2024

Frokost serveres på hotellet fra kl. 07:30.

Avreise fra hotellet med vår turbuss kl. 09:30 til Hampton Court Garden, som ligger i Surrey.

Ved ankomst Hampton Court Garden får vi anledning til å utforske hager som tidligere er beundret av konger, dronninger og besøkende fra hele verden. En gang var hagene en eksklusiv lekeplass for konger og dronninger.

Vi utforsker 500 år med hagehistorie.

Etter lunsj tar vi turen innom Hampton Court Palace for omvisning – Henrik VIIIs stolthet og glede. Vi blir kjent med historien bak, dramatikken, elegansen og overdådigheten etter hvert som vi beveger oss langs korridorene fra rom til rom. Vi legger turen innom det berømte storkjøkkenet fra Turdortiden, og nyter utsikten mot prydhager fra barokkpalasset som ligger like ved.

Kl. 15:30 returnerer vi til hotellet.

Middag serveres på hotellet kl. 19:00.

 

Dag 3
fredag, 07.juni 2024

Frokost serveres på hotellet fra kl. 07:30.

Avreise med vår turbuss kl. 08:45 til Chartwell Garden i Kent. Hagen var i privat eie av tidligere statsminister Winston Churchill ettersom Chartwell House var hans hjem fra etter krigen fram til hans død.

Vi utforsker hagen, friområdene med høye trær, innsjøen, planter, blomster og dyreliv. På denne årstiden står vakre og velduftende roser i blomst.

Vi blir vist rundt i Chartwell House og besøker hans atelier.

Deretter spiser vi lunsj og tilbringer egentid i vakre omgivelser.

Kl. 15:30 returnerer vi til hotellet.

Middag serveres på hotellet kl. 19:00.

 

Dag 4
lørdag, 08.juni 2024

Frokost serveres på hotellet fra kl. 0730. Deretter sjekker vi ut og oppbevarer bagasjen i turbussen.

Vi forlater hotellet kl. 0915 i retning Leonardslee Gardens i Sussex. Hagene er beskrevet som en av «The Finest Woodland Gardens in England». Den ble åpnet i 1801.

De verneverdige hagene på den 240 mål store eiendommen avdekker et enestående hagelandskap i en symfoni av farger mens vi beveger oss langs oppgåtte stier. Dette blir en hageopplevelse du sent vil glemme.

Vi avrunder hagebesøket med sprudlende «Afternoon Tea» før vi setter kursen mot flyplassen kl. 16:30.

Flyavgang fra Gatwick Airport kl. 18:40 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 21:45.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt