Sykkeltur gjennom Abruzzo

Kjør på tvers av vingårder og gamle ruter...

Når du sykler langs de vakre åsene i Abruzzo på tvers av vingårder, gamle ruter, gamle landsbyer og kunstbyer, vil du smake på noen utrolige viner som Montepulciano og Trebbiano og oppdage deres opprinnelse med vinprodusenter og våre «kompis»-guider. En sann sanseopplevelse, hvor vi krysser olivenlunder, skoger, vingårder, observerer de vegetative fasene til vinstokkene, for å forstå hvordan druer vokser i vingårdene og hvordan man lager vin ved å besøke lokale bedrifter. Reiseruten er delt inn i fire trinn, med start fra L’ Aquila og frem til Chieti, et fascinerende område hvor Montepulciano dyrkes. Opplevelsen av smaking av røde og hvite viner vil bli ledsaget av smaking av den dyrebare ekstra virgin olivenolje, uten å ekskludere meieriprodukter, brød og belgfrukter.

Obs! Hvis du foretrekker en reise i full avslapning, kan vi også tilby el-sykler eller en minibuss for transport.

Beskrivelser, turer, stier og detaljer er kun veiledende. Detaljert ruteinformasjon, kart og annen informasjon vil være tilgjengelig etter bestillingsbekreftelse.

 

Dag 1
søndag, 22.oktober 2023

Ankomst til L’ Aquila med direkte buss fra Roma flyplasser (ca. 2 timer).
Ankomst på hotellet for overnatting.

Dag 2
mandag, 23.oktober 2023

Frokost. Vi ankommer kl. 9.00 og drar fra Popoli til Vittorito i Ofena gjennom vingårdene til de mest kjente vingårdene i Abruzzo, som Pietrantonj og Cataldi Madonna. Reiseruten strekker seg også i territoriet til Navelli, og dens berømte safrandyrking, Capodacqua og Bussi, hvor vi kan smake på de berømte elverekene og kanopadling inn i Tirino-elven

Dag 3
tirsdag, 24.oktober 2023

Etter frokost sykler vi over åsene i Tollo, Crecchio, Canosa Sannita, Villa Caldari for å smake på Montepulciano, Trebbiano, Cerasuolo d’Abruzzo. Vi stopper ved den berømte vingården Tollo, Tollum, Tenuta Ulisse, Roveri og Agriverde, og har sjansen til å smake på den lokale olivenoljen, av høyeste kvalitet i dette området. Skjønnheten til landsbyene og Crecchio slott gjør det mulig å stupe inn i den eldgamle prakten til dette geografiske området i Abruzzo.

Dag 4
onsdag, 25.oktober 2023

Etter frokost besøker vi kjente vingårder rost av internasjonale gourmeter, i byene Rosciano, Nocciano, Catignano, Civitaquana Cugnoli og Alanno. Vi starter ved Marramieros vingård, smaker på dens aristokratiske Montepulciano og fortsetter med Chiusa Grande og Bosco, to mesterverk innen vinkjellerarkitektur.
Senere besøker vi landsbyene Civitaquana og Cugnoli. Turen ender i Alanno, ved den berømte italienske racerføreren Jarno Trullis vingård, kalt Podere Castorani. Middag og overnatting i Alanno.

Dag 5
torsdag, 26.oktober 2023

Etter frokost drar vi i retning Controguerra. Vi nyter den gode mat- og vintradisjonen i provinsen Teramo og DOC DOGM Montepulciano d’Abruzzo, Colline Teramane og DOC Controguerra, forbi landsbyene Corropoli, Nereto, Sant’Omero og Torano Nuovo. I de berømte vingårdene i åsene i denne provinsen, som Montori, Pepe, Illuminati, Bizzarri, Strappelli, deltar vi på vin- og ekstra virgin olivenoljesmaking. Typisk middag og overnatting i Torano Nuovo.

Dag 6
fredag, 27.oktober 2023

Etter frokost, transport for å nå de opprinnelige avgangspunktene. Du kan reise tilbake til Roma og forlenge ferien med 2-3 dager til i den evige stad eller slappe av på den vakre kysten av Abruzzo.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt