SICILIA – IDYLLISK FERIEØY I ITALIA

En fortryllende reise...

Sicilia er den største øya i Middelhavet. Det er en av de autonome regionene i Italia. Sicilia har en rik og blandet kultur, spesielt innen kunst, musikk, litteratur, mat, vin og arkitektur. I det siste har internasjonale turister begynt å verdsette den naturlige skjønnheten til det sicilianske landskapet.

Sicilia er også hjemsted for mange historiske steder som Tempeldalen i Agrigento, det greske teateret i Taormina og de romerske ruinene i Siracusa. De store barokkbyene Ragusa, Modica og Noto er definitivt verdt et besøk.

Sicilias rykte som et mat- og vinparadis har holdt seg intakt i mer enn 3000 år. Selv om mange ting har endret seg, fortsetter de fleste av Sicilias druesorter og ærefulle tradisjoner å spille en viktig rolle. Takket være omhyggelig vingårdspleie og skånsom håndtering av druer i Sicilias vingårder, har Sicilia DOC-viner en blanding av smaker som Sicilia har vært kjent for siden antikken og som representerer noen av de beste vinene i Italia.

Det verdensberømte kjøkkenet på Sicilia er en refleksjon av øyas overflod og biologisk mangfold, men mens sicilianske ingredienser lenge har vært en del av den kulinariske middelhavsopplevelsen, kom vinene sammen med disse måltidene sjeldent fra Sicilia. Heldigvis for vinelskere er det i ferd med å endre seg. I dag fokuserer de sicilianske vinprodusentene på mulighetene som middelhavslandskapet gir. Øyas klimatiske forhold er perfekt for å produsere sunne druer og ekstraordinære viner med særegne smaker til utrolig verdi. For de som allerede har likt Sicilias viner, enten med øyas tradisjonelle mat eller sine egne internasjonale favorittretter, er én ting klart: Utrolig mat og fantastiske viner trenger ikke å være dyrt.

Når vinelskere oppdager de mest kjente sicilianske druene – Grillo, Catarratto, Nero d’Avola, Frappato og andre – finner de ut at den solkyssete øyen er i stand til å produsere en rekke spennende smaker, men til syvende og sist er det Sicilias autentisitet som vinner deres hjerte.

En fortryllende reise over Sicilia for en vinfokusert tur som fremhever noen av de beste vingårdene på Sicilia og Italia – Planeta, Regaleali og Benanti – vingårder som vi vil besøke, så vel som andre vingårder i verdensklasse hvis utsøkte viner vi vil smake gjennom hele programmet. Under denne fantastiske vin- og matopplevelsen vil vi være vertskap for eierne av disse prestisjetunge eiendommene, så dette er en mulighet som ikke er lett tilgjengelig på andre turer på Sicilia.

En 15 dagers vin- og mat-tur som fremhever det beste fra denne øya. Smak på lokale retter og møt håndverkerne som har dyrket og produsert fantastiske råvarer fra oster, vin og olivenolje i tusenvis av år.

Dag 1
tirsdag, 10.oktober 2023

Ankomst til flyplassen i Catania. Overnatting på sentralt 4* hotell. På ettermiddagen sightseeing i Catania med vår lokale guide og smaking av den typiske drinken «chioschi».

Dag 2
onsdag, 11.oktober 2023

Etter frokost, fri morgen til disposisjon for å utforske Catania-markedet på egen hånd. Lunsj på fritiden. På ettermiddagen møter du guiden din og drar til de vakre kystlandsbyene Aci Castello, for å oppdage det normanniske slottet og fiskerlandsbyen Aci Trezza. Fortsett med besøket i den vakre barokkbyen Acireale, hvor du etter lunsj kan smake på en typisk iskrem eller en «granita». Gå tilbake til Catania. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 3
torsdag, 12.oktober 2023

Frokost, utsjekking og avreise til Siracusa. Her finner du vår lokale guide, som vil følge deg under en interessant utflukt til det greske arkeologiske området og Ortigia. Fortsett med et besøk til en liten vingård som produserer den berømte rødvinen «Nero d’Avola». Sammen med vinen vil du også smake på noen lokale spesialiteter, inkludert olivenolje produsert på eiendommen. Om ettermiddagen fortsetter du mot barokkbyen Noto. Overnatting i «masseria» eller landsted i Noto-området. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 4
fredag, 13.oktober 2023

Frokost og møte med guiden for besøket til UNESCO-stedet Pantalica. som inneholder over 5000 graver skåret inn i kalksteinen mellom 1200- og 700-tallet f.Kr. Før vandringen stopper du i en lokal tradisjonell ostefabrikk, hvor du kan oppleve produksjonen og smake litt ost. Lunsj på fritiden før besøket til ruinene av den greske kolonien Akrai og middelalder- og barokkbyen Palazzolo Acreide, oppført som UNESCOs verdensarvliste. Som begge en del av UNESCOs verdensarvliste, representerer Palazzolo Acreide og det protohistoriske stedet Pantalica nøkkelen til forståelsen av bosettingsdynamikken til mennesker på Hyblaean-platået. Vi vil besøke de viktigste arkitektoniske og arkeologiske skattene på Hyblaean-platået i Syracuse, som er helt innrammet av et fortryllende naturlandskap laget av en imponerende protohistorisk steinete nekropolis, gresk sivil og religiøs arkitektur, paleokristne katakomber, bysantinske steinete kirker og middelalderkirker og middelalderkirker. Barokke bygninger.

Dag 5
lørdag, 14.oktober 2023

Etter frokost vil du ha en spasertur i naturreservatet Vendicari, hvor du vil bli fordypet i det vakre landskapet på østkysten. Utsjekking og avreise. Ankomst Modica, overnatting og ledig tid til disposisjon. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 6
søndag, 15.oktober 2023

Frokost. Møt guiden din. Under en tur i naturen vil vi se på tegnene til Ragusas eldste opprinnelse. Disse skiltene er innskrevet i kalksteinen: forhistoriske graver, latomier, landboliger, møller og gamle fengsler. Alle disse elementene er synlige fra Vallata Santa Domenica, som er en bypark som går tilbake til den gamle veien som forbinder Øvre Ragusa med Ibla. Deretter tar vi en spasertur i det historiske sentrum av Ibla for å beundre de religiøse bygningene som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Ettermiddagstur i Scicli, en annen historisk og kunstnerisk juvel i Val di Noto. Byperlen i Hyblaean Baroque, utpekt som verdensarv av UNESCO, er dominert av tre åser. Turen vår starter blant de monumentale gatene i den nedre byen, med kirker og nære barokke palasser. Så kommer vi til stien som fører til det religiøse komplekset som dominerer hele byen. Retur til Modica, middag i ro og mak og overnatting.

Dag 7
mandag, 16.oktober 2023

Etter frokost, tid til å slappe av. På sen ettermiddag kommer du til Modica for en sjokoladematlagingskurs. Modica, hovedstaden i en av de viktigste føydale statene i Sør-Italia Modica er den eneste byen på Sicilia med en tradisjon for å lage sjokolade som går tilbake til 1600-tallet. Du vil oppdage den lokale eldgamle metoden for å lage sjokolade. Deretter vil du ha et søtt dykk inn i verdenen til «Modica Chocolate» ved å besøke et lokalt laboratorium hvor du vil hjelpe til med en show-matlaging før du smaker på «gudenes mat». Lunsj på fritiden i Modica. På ettermiddagen møter du guiden din og drar for en arkeologisk vandring i Cava d’Ispica, en fascinerende canyon i Hyblaean-fjellene. Etter vandring blant forhistoriske klippegraver og middelalderske bosetninger. Tilbake til hotellet og overnatting.

Dag 8
tirsdag, 17.oktober 2023

Utsjekking og avreise til Agrigento. Her vil du besøke den fantastiske tempeldalen med vår ekspertguide. Fortsett til byen Menfi og overnatting på et vinferiested midt i det vakre landskapet på Vest-Sicilia.

Dag 9
onsdag, 18.oktober 2023

Etter frokost kan du møte den lokale produsenten for et besøk på vingården og smake på lokalproduserte viner og en typisk lunsj. Tid til fritid og overnatting.

Dag 10
torsdag, 19.oktober 2023

Etter frokost, avreise til Trapani hvor du vil møte guiden din. Besøk av senteret, overføring til Erice og fritid til lunsj. Fortsett med besøket til Erice, inkludert et stopp til en berømt konfekt hvor du vil være involvert i et kjekslaboratorium. Stopp sent på ettermiddagen for et besøk til «Le Saline» hvor du kan ta en aperitiff ved solnedgangen (ikke inkludert). Tilbake til hotellet og overnatting.

Dag 11
fredag, 20.oktober 2023

Frokost. Fritid på fritiden og avreise til Palermo. Ankomst, overnatting på hotell og dag til disposisjon for å oppdage byen på egenhånd.

Dag 12
lørdag, 21.oktober 2023

Etter frokost møter du guiden din for et besøk på det lokale markedet og smaker på noen av de mest populære gatematene. Fortsett med en spasertur i vakre Palermo. Her vil du oppdage juvelene til den arabisk-normanniske kulturen, den gamle kjernen av byen, kunsten og magien til de sicilianske stukkaturene.
Om kvelden fri tid til middag og overnatting.

Dag 13
søndag, 22.oktober 2023

Etter frokost, utsjekking og avreise til østsiden. Ikke gå glipp av et stopp i Cefalù – her finner du noen av Sikliys fineste strender side om side med et av de største arabisk-normanniske arkitektoniske mesterverkene. Torgene, gatene og kirkene i denne middelalderbyen ser ut til å komme ut av et postkort. Ta deg tid til å besøke XII C-katedralen med sine unike mosaikker (oppført på UNESCOs verdensarvliste). Unn deg en langsom og avslappende spasertur langs den lille havnen – foret med fiskebåter og lungomare (strandpromenaden) populær blant lokalbefolkningen for passeggiata (kveldstur).
Tid til disposisjon for en fiskelunsj mens du beundrer Nebrodi-øyene. Fortsett med kjøreturen mot Etna. Her vil du oppdage vulkanvinene på vingården Tenuta Cavanera. Innsjekking og overnatting.
Etter en guidet tur i kjellerne vil du nyte en vinsmaking. Her vil du ha tid til å slappe av og beundre den vakre landskapsarkitekten rundt feriestedet. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 14
mandag, 23.oktober 2023

Etter frokost møter du guiden din for en spennende opplevelse i naturen. Du vil oppleve en vandring på vulkanen og besøke en annen lokal vingård for en smaksprøve (mulighet for lett lunsj). Gå tilbake til feriestedet og tid på fritiden. Over natten.

Dag 15
tirsdag, 24.oktober 2023

Frokost, utsjekking og avreise til flyplassen i Catania. Tilbake til Oslo.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt