Pilegrimsreise fra Genova til Assisi

Nyt en fantastisk fottur...

En unik sjanse til å oppleve vakre turer, guddommelig mat, deilig vin, kunst, musikk, hellige steder og naturlige mineral-spa. Den perfekte balansen mellom utforskning og avslapping vil tillate deg å koble helt av og nyte omgivelsene.

Dag 1
fredag, 27.oktober 2023

Ankomst til Malpensa flyplass. Privat transport til Genova og innkvarteringen på et boutiquehotell 4*, som ligger i et edelt palass i XIV C i hjertet av det historiske sentrum. Middag til fri disposisjon og overnatting.
Genova by “The Superb”– imponerende, grandios, men også hovmodig og stolt – er en by med merkelige kontraster. Fødestedet til både Christopher Columbus og Paganini, er klemt mellom fjellene og havet. Her vil du oppdage renessansepalasser, storslåtte boulevarder fra 1800-tallet og forgylte barokk kirker gjemt langs de trange middelalderske smugene kalt «caruggi» av lokalbefolkningen. Genova er laget for å utforske, og gå seg vill i middelalder kvarteret med sine livlige matbutikker, barer og trattoriaet … og alt er en del av opplevelsen.

Dag 2
torsdag, 28.september 2023

Etter frokost møter du guiden vår og start besøket i det historiske sentrum, et av de eldste og godt bevarte i Europa. Langs de trange smugene vil du oppdage skjulte adelige palasser, kirker, matbutikker, lokale markeder i en fargerik blanding av kulturer. Du vil beundre den stripete marmorfasaden til San Lorenzo-katedralen, som dateres til 1100-tallet. Du vil se en veldig liten og vakker piazza – San Matteo – hjem til den mektige Doria-familien i 500 år. Se San Matteo-kirken fra 1100-tallet, med sitt vakre kloster fra 1300-tallet, og pust historien som gjennomsyrer dette stedet! Lunsj i en av de eldste «osteriene» i det historiske sentrum, hvor lokalbefolkningen vanligvis går for å spise de aller beste og ekte liguriske rettene: focaccia, farinata, ansjos og den berømte «pansotti» (en slags grønnsaksravioli) sammen med et glass lokal hvitvin «il bianchetto».
Resten av tiden til disposisjon for å oppdage byen på egen hånd.
Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 3
fredag, 29.september 2023

Om morgenen avreise for en trekking ekskursjon på neset av Portofino. Møt venneguiden din og fortsett med en enkel spasertur gjennom maritime furutrær, kastanjetrær og eik. Du kan stoppe i det landlige huset «Agririfugio Molini» for en kaffe og deretter fortsette turen til San Fruttuoso-bukten. Her ser det ut til at tiden stopper … krystallklart vann, et gammelt kloster og fiskebåter. Det rette stedet for et forfriskende bad før du drar tilbake til Camogli med båt. Lunsj i lokal restaurant hvor du vil smake på hjemmelaget lasagne med pestosaus og dagens fangst.
Du vil ha fritid til å besøke klosteret på egenhånd. Tilbake med båt til Camogli.

San Fruttuoso – et av de mest unike og spesielle stedene i hele Liguria
Det er bortgjemt i en liten, uberørt bukt mellom Camogli og Portofino omgitt av frodig vegetasjon. For å legge til eksklusiviteten, kan du bare nå den til sjøs eller til fots, gå på de nærliggende naturstiene i nasjonalparken Portofino.

Fra Camogli, med minivan til Levanto. Ankomst og overnatting på familiedrevet hotell 3* Villa Margherita. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 4
lørdag, 30.september 2023

Frokost. Transfer til det historiske sentrum for en praktisk opplevelse: et Pesto-kurs!
Du vil lære hvordan du tilbereder denne typiske liguriske delikatessen – laget av aromatiske basilikumblader, olivenolje og ost – på tradisjonell måte!

Siden 1976 i Levantos historiske sentrum har laboratoriet til pestoen tilberedt den eldste og mest kjente sausen i verden. I dette laboratoriet vil du få sjansen til å lære hvordan du lager pestosausen med egne hender etter tradisjonen.

Etter å ha smakt et glass musserende vin akkompagnert med en lokal ekstra virgin olivenolje på en bruschetta, vil du smake på pestosausen laget på den moderne metoden. Så kommer tiden for å lage din egen pestosaus med morteren. På slutten vil du nyte din egenlagde pestosaus sammen med et glass hvitvin og noen typiske lokale produkter som oliven «taggiasche» (små og svarte oliven), bruschetta med ansjos og et typisk bakverk med limoncino.

Fritid i Levanto, for en avslappende spasertur på sjøen og en lett lunsj.

Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 5
søndag, 01.oktober 2023

Etter frokost, tog tur til Levanto og et kort besøk i byen. Deretter går du på en vakker og variert sti opp til Mesco-neset som deler Levanto-bukten fra Monterosso, den første landsbyen i Cinque Terre. Bakketoppen, kalt Punta Mesco, tilbyr en fantastisk utsikt over hele Cinque Terre-kysten.
Turen ender i Monterosso med en promenade langs stranden og litt fritid for et besøk i det gamle sentrum. Ved ankomst til Monterosso vil vi gjerne tilby deg en vinsmaking av viner fra vinprodusenter kun fra Monterosso. Du vil smake på en konvensjonelt laget Cinque Terre DOC hvitvin, en naturlig og tradisjonell lokal hvitvin og en Sciacchetrà. Gjennom denne smakingen ønsker vi å vise deg hvordan i et begrenset område som Cinque Terre kan det utvikle seg helt andre viner og filosofier innen vinproduksjon. Du vil lære mer om den nye generasjonen av Cinque Terre vinprodusenter og renessansen til tradisjonell vinproduksjon. Smakingen vil bli akkompagnert av små crostini og cantucci med Sciacchetrà.
Fritid til disposisjon i Monterosso. Transport tilbake til Levanto med minivan.
Middag til fri disposisjon og overnatting på hotellet.

Dag 6
mandag, 02.oktober 2023

Etter frokost, sjekk ut og transport til Galleno. Begynn å gå på Francigena-veien – den gamle pilegrimsveien fra Canterbury til Roma. Denne «Caminoen» er en spektakulær og episk arv sti som dateres tilbake til middelalderen. I den første delen av ruten krysser du et nydelig asfaltert spor langs den gamle Via Francigena.
Forbi området Cerbaie, vilt og øde. Ta turen til Ponte a Cappiano, hvor det er et vandrerhjem som er utvunnet fra en gammel Medici bro. Deretter krysser vi en gammel myr som nylig har blitt forbedret og går oppover, i retning av det interessante sentrum av Fucecchio. Her vil du ha tid til lunsj og deretter vil du møte sjåføren din for å fortsette til San Miniato.
Ankomst til San Miniato og overnatting på Hotel Miravalle.

Hotel Miravalle – Nyt den intakte atmosfæren fra italiensk middelalder. Dette hotellet ligger rett under Frederick-tårnet på det gamle torget i slottet, vendt mot katedralen Duomo. Gled deg over italienske og regionale retter i restauranten med panorama-spisestue, hvorfra du kan beundre de fantastiske toskanske åsene.

Resten av dagen til egen disposisjon og overnatting.

Dag 7
tirsdag, 03.oktober 2023

Frokost. I dag møter du Massimo og hunden hans for en spennende trøffeljakt i skogen rundt San Miniato. På slutten kan du nyte en spesiell smak av ekte trøffel.

Trøffeljakt er en gammel tradisjon i Toscana og krever bare én regel: respekt for naturen. Av den grunn vil det være nødvendig med en liten orientering før du går inn i skogen, et «hellig» sted for trøffeljegerne. Under trøffeljakten forteller jeg deg om trøffelen, magien i dens tradisjoner, dens historie, legendene som minner om dens myte, dens bruk på kjøkkenet, og du vil lære hvordan du gjenkjenner og skiller en god trøffel fra andre «falske» trøfler av dårligere kvalitet og kunstige produkter.

Videre spiser vi en lunsj, basert på autentisk hvit trøffel!
Tilbake til San Miniato og nyt resten av dagen til egen disposisjon. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 8
onsdag, 04.oktober 2023

Frokost, privat transport til Castelfiorentino og deretter fra kvartalet «Case Nuove» start turstien til Gambassi Terme – en ekstraordinær sti blant fjelltopper i Val d’Elsa.

For en passende avslutning på dagen kan du nyte et sunt bad i de varme kildene i Gambassi, omgitt av en park med eldgamle trær. Parco Benestare tilbyr besøkende muligheten til å nærme seg spa-vannet på en original ny måte. På den ene siden, nedsenket i det frodige grøntområdet i den kommunale parken, ligger spabygningen til Gambassi Terme. De miljømessige omgivelsene, som denne strukturen står i, er ekstraordinære takket være de ideelle forholdene og dens historiske, kunstneriske og naturlige arv. Den andre siden av parken er rik på fontener, kilder og utspring som er åpne for besøkende.

Henting og transport til San Gimignano. Middag til fri disposisjon og overnatting på hotell.

Dag 9
torsdag, 05.oktober 2023

Frokost. Avreise til San Gimignano. På denne interessante ruten kan du besøke helligdommen i Pancole, før du går oppover det karakteristiske befolkede området i Collemucioli og den fortryllende Pieve of Cellole.

Denne etappen av reisen, kort, men rik på fantastisk natur, vil føre deg til San Gimignano, en av de vakreste byene langs Via Francigena. Ikke gå glipp av utsikten over middelalderbyen og dens omkringliggende daler fra toppen av Torre Grossa, eller hvis du ikke går tom for energi, våg deg opp trappene til Rocca di Montestaffoli, for en enda mer spesiell utsikt. Om kvelden kan du ta en rolig spasertur for å beundre den opplyste byen før du nyter et godt glass Vernaccia i en av tavernaene i det gamle sentrum. Ankomst til San Gimignano. Tid til å slappe av, middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 10
fredag, 06.oktober 2023

Frokost. Avreise til Colle Val d’Elsa. Fra San Gimignano fortsetter du, opp og ned, gjennom de toskanske åsene. På et punkt av reisen, som ennå ikke er identifisert, kommer du til Molino d’Aiano, et av stoppestedene langs den gamle ruten til Sigerico. Dagens destinasjon er Colle Val d’Elsa, en toskansk landsby som tar deg tilbake i tid, med sitt sjarmerende gamlebysentrum og trange smug som snor seg gjennom steinmurene.
Lunsj i typisk trattoria, med utsikt over det vakre panoramaet på toskanske åser. Her vil du smake på lokale stykker og oster og kalvekjøttet med aromatiske urter fra hagen. Ankomst og overnatting på Relais Castel Bigozzi. Middag til fri disposisjon.

Dag 11
lørdag, 07.oktober 2023

Frokost, i dag vil du gå blant et vakkert og fredelig landskap.
Forbered deg på en av de vakreste delene av Via Francigena, en meditativ rute, langs hvilken du kan beundre Pieve di Strove (dessverre bare fra utsiden) og stå i stillheten til den fantastiske Abbadia a Isola, hvor tiden ser ut til å ha stoppet for 1000 år siden, da erkebiskop Sigerico stoppet der. Pusten vil bli tatt fra når du ser slottet Monteriggioni, med sin krone av tårn, bygget på en høyde med sikte på å forsvare den gamle republikken Siena fra Firenze. Innenfor den, en liten eldgammel verden, med det vakre torget og små hager hvor du vil kunne samle pusten, før du klatrer opp på veggene for å beundre utsikten rundt.

Dag 12
søndag, 08.oktober 2023

Etter frokost, avreise mot Siena. Fra Monteriggioni vil du starte turen langs de hvite veiene på landsbygda i Senese, og passere gjennom den gamle, ubebodde middelalder landsbyen Cerbaia og ankommer Pian del Lago. Her møter du sjåføren din, som transporterer deg til Siena.
Opplev de samme følelsene som de gamle pilegrimene som passerte Porta Camollia, den tradisjonelle Francigena-inngangen til byen Siena.

En uforglemmelig måte å feire på? En tallerken med Pici all’Aglione på sentrale Piazza del Campo. Og ikke glem panforte! Nyt litt fritid i Siena for å utforske det vakre historiske sentrum.
Her kan du spise en typisk lunsj før du fortsetter til Orcia-dalen. Ankomst og overnatting i Relais Il Chiostro di Pienza. Om kvelden kan du nyte en typisk middag i hotellets restaurant eller i Bagno Vignoni.

Dag 13
mandag, 09.oktober 2023

Frokost. Transport til Terme San Filippo. Bagni San Filippo – er en liten landsby i Val D’Orcia i det sørlige Toscana. Historisk kjent for sitt termiske vann. For naturelskere er Fosso Bianco det perfekte stedet, en bekk i skogen ved sammenløpet av flere varme kilder i en rekke bassenger hvor du kan svømme hele året og nyte de spesielle kalksteinsformasjonene som for sine former har inspirert stemningsfulle navn som «den hvite hvalen» eller «breen». Området er tilgjengelig via en vei ovenfor landsbyen. De første bassengene og de første kalksteinsformasjonene er ganske nærme mens for å se den berømte fossen og svømme i det hvite svovelholdige vannet må du gå lenger. Gjennom en pittoresk tursti i det grønne av bushen for å komme til bassengene, akkompagnert av lyden av vann. Acqua Passante er en liten vannkilde nedstrøms landsbyen kjent for sin rike mineralske og kjemiske sammensetning. Noen innbyggere og turister som bruker kurstedet drikker dette vannet under måltidene. Det nås via en kort gangvei nær parken Citerni.

Gå tilbake til Pienza. På vei tilbake foreslår vi et stopp til Bagno Vignoni med sitt termiske basseng, like midt på hovedtorget og det lille og intime S.Quirico d’Orcia. Her kan du smake på et glass lokal rødvin «Montepulciano» i Enoteca Al Pozzo.
Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 14
tirsdag, 10.oktober 2023

Frokost og avreise til Spello (1,5 timer). Fra Spello starter stien til Assisi i San Francescos fotspor.
Monte Subasio fra Assisi til Spello for CAI (Italian Alpine Club) stier. Reisen er lang, men ikke vanskelig og omfatter det beste Umbria har å tilby: De historiske og arkitektoniske underverkene til to av de vakreste middelalderbyene i regionen, den fransiskanske spiritualiteten til eremitasjene, den uberørte naturen, landskapet, og tradisjonene. For å fullføre stien er det nødvendig med en hel dags gange (6-7 timer). Du kommer til Eremo delle Carceri, det fransiskanske landsbyklosteret som, gjennom eikeskoger og naturlige grotter, er et av de vakreste stedene i Assisi.

Ankomst til Assisi. Her møter du sjåføren din for å komme deg til hotellet. Middag i hotellets restaurant og overnatting.

Dag 15
onsdag, 11.oktober 2023

Frokost. Fritid i Assisi. Middag til fri disposisjon og overnatting.

Dag 16
torsdag, 12.oktober 2023

Frokost, utsjekking og avreise til Roma flyplassen.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt