utsolgt

PALERMO, BARI & SORRENTO

Her er nok en fristende tur med besøk til Palermo i Sicilia, Sorrento og for første gang Bari i Puglia.

Vi besøker de tre vakreste teatrene i Sør-Italia, og for første gang skal vi til Teatro Petruzzelli i Bari, Italias fjerde største teater. Da Teatro San Carlo i Napoli ble åpnet i 1737, var dette det største operahuset i verden. Teatro Massimo i Palermo er et av de største i Europa, kjent for sin perfekte akustikk. Det blir garantert en uforglemmelig musikalsk og kulturell opplevelse! Vi bor 3 netter i Palermo, 3 netter i Bari og 2 netter i idylliske Sorrento og tar utflukter derfra. Det er en unik opplevelse som man lever lenge på, og stadig kommer tilbake til. Vi innbyr til følgende opplegg:

Informasjon:

PRIS: NOK 32 800.-
Tillegg: Dobbelt som Enkeltrom:  NOK 3 800.-
Valgfri utflukt Cefalù’ og Monreale:  NOK 1 400.-

NB! Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring ordnes av den enkelte gjennom egen
forsikringsordning.

Dag 1
søndag, 16.april 2023

Kl. 08:00 fremmøte (senest) på Oslo Gardermoen lufthavn, ved meeting-point, hvor Bernt Sandstad leverer ut alle flybillettene til deltagerne. Avgang med SAS kl. 09:20 direkte til Roma og videre kl. 17:10 med ITA AIRWAYS og ankomst i Palermo kl. 18:15. Buss henter oss, og vi kjører til Palermo hvor vi sjekker inn på vårt nydelige 4* Hotel Federico II. Hotellet ligger sentralt, og vi spiser velkomstmiddag der om kvelden kl. 20:00, drikke og kaffe inkl.

Dag 2
mandag, 17.april 2023

Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon, hvis man ikke vil dra på utflukten som er beskrevet under. Om kvelden felles middag, drikke og kaffe inkl., i hotellets restaurant. For dem som ønsker det (valgfritt), er det mulig å reise med privat buss og vår engelsktalend guide østover til Cefalù. Her påbegynte kong Roger i 1131 en katedral til ære for jomfru Maria, etter å ha overlevd et skipbrudd nær byen. Katedralen forener normannisk og bysantinsk kunst med en overflod av praktfulle mosaikker, fullført av greske mestre i 1148. Lunsj, drikke og kaffe inkludert, på en hyggelig lokal restaurant.

Om ettermiddagen besøker vi Monreale med sin katedral som er verdenskjent for sine bysantinske mosaikker og sitt eventyrlige arabiske interiør.

Tilbake til hotellet ca kl. 17:00 og resten av dagen fri.

Dag 3
tirsdag, 18.april 2023

Frokost på hotellet. Kl. 10:00 tar vår engelsktalende guide oss med på en ca 2 timers sightseeing til fots i Palermo. Vi besøker bl.a. Capella Palatina, en juvel av normannisk arkitektur og bysantinske mosaikker, som ble reist inne i Palazzo dei Normanni for kong Roger mellom 1130 og 1132.
Vi avslutter med en god lunsj, drikke og kaffe inkludert, på en hyggelig restaurant. Kl. 18:00 spaserer vi til det vakre Teatro Massimo, og Vincenzo Bellinis NORMA.
Forestillingen starter kl. 18:30 og det er Desirée Rancatore som synger Norma.

Dag 4
onsdag, 19.april 2023

Frokost på hotellet og formiddagen fri inntil vi reiser fra hotellet kl. 13:00. Avreise til Palermo flyplass der vi har avgang med ITA AIRWAYS kl. 15:10 til Bari. Det blir mellomlanding i Roma og forventet ankomst er kl. 18:30 i Bari. Obs! Bagasjen sendes direkte til Bari. Bussen tar oss direkte til vårt 5* Grand Albergo delle Nazioni som ligger rett ved sjøen, og har oppvarmet utendørsbasseng, gourmetrestaurant og en romslig terrasse med sjøutsikt. Vi sjekker inn på hotellet og middagen (drikke og kaffe inkl.) blir servert i hotellets restaurant kl. 20:00.

Dag 5
torsdag, 20.april 2023

Frokost på hotellet. Etter frokost avreise kl. 10:00 med privat buss til Alberobello, som er kjent for de tradisjonelle steinhusene, trulli. De har vært brukt til både små bolighus og lagerbygg gjennom århundrene. Byen er på UNESCOs verdensarvliste, noe som virkelig har satt den på kartet. Her blir det smaking av viner, olivenolje og en deilig lunsj.

På veien tilbake stopper vi i Monopoli som er en koselig, liten havneby med strand og en sjarmerende katedral.

Tilbake i Bari rundt kl. 17 og resten av dagen fri.

Dag 6
fredag, 21.april 2023

Etter frokost, kl. 10:00 tar vår engelsktalende guide oss med på en ca 2 timers sightseeing til fots i den gamle delen av Bari, hvor vi bl.a besøker Basilica di San Nicola, en normannisk kirke som ble påbegynt i år 1087.
Vi avslutter med en god lunsj, drikke og kaffe inkludert, på en hyggelig restaurant. Kl. 19:40 spaserer vi til det vakre Teatro Petruzzelli og premieren på Verdis ATTILA. Forestillingen starter kl. 20:30 og det er Alexander Vinogradov som synger tittelrollen.

Dag 7
lørdag, 22.april 2023

Frokost på hotellet. Så er tiden kommet for å ta farvel med Bari. Kl. 10:00 kjører vi i egen komfortabel buss til idylliske Sorrento og reisen tar ca 3,5 timer. Før lunsj tar vi en times besøk i den praktfulle arkeologiske parken utenfor byen Venosa. Her er det rester av romerske bygninger, og et fantastisk kloster av normannisk opprinnelse, med den tilstøtende kirken Incompiuta. Venosa er en av de vakreste landsbyene i Italia. Dette er også byen til poeten Horats, som var en av Romerrikets fremste diktere.

Her blir det lunsj og vinsmaking av Aglianico, som ofte blir kalt Sør-Italias Barolo. Så fortsetter vi til Sorrento og kommer til vårt sjarmerende 4* Hotel Europa Palace. Hotellet ligger bare 5 minutters promenade fra Sorrentos historiske sentrum, og har solterrasse og utendørsbasseng med spektakulære utsikt over Napolibukten og Vesuv.

Resten av dagen fri.

Dag 8
søndag, 23.april 2023

Frokost på hotellet. Formiddagen til egen disposisjon. Kl. 14:00 går turen inn til Napoli med båt. Her regner vi med litt tid til egen disposisjon, før vi møtes ved Napolis berømte operahus Teatro San Carlo for å se Richard Wagners «DIE WALKÜRE» der Jonas Kaufmann synger Siegmund. Forestillingen starter kl. 17:00.

Etter forestillingen spiser vi en deilig avskjedsmiddag, drikke og kaffe inkl., på en lokal restaurant før retur til hotellet i Sorrento med bussen vår.

Dag 9
mandag, 24.april 2023

Frokost på hotellet. Utsjekking og avreise kl. 07:30 med felles buss til Napoli flyplass, der vi har avgang m/NORWEGIAN kl. 11:15 direkte til Oslo. Forventet ankomst på Oslo Gardermoen kl. 14:50.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt