EXCLUSIVE BELMOND BRITISH PULLMAN

Once-in-a-lifetime-tour

Direktefly fra Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

Bli med på et unikt reiseeventyr med Belmond British Pullman damplokomotiv kombinert med noe av det beste av arkitektoniske perler som England har å by på. Belmond British Pullman er søstertoget til berømte Orientekspressen. Begge er de fra The Golden Age of Travel (1880–1939).

Tematurens hovedattraksjon er togturen fra London Victoria Station til «medivial» Canterbury mandag 13. september 2025. Vi byr på et glass sprudlende Bellini i det toget forlater perrongen. Deretter kan du nyte en reise av de sjeldne gjennom den engelske landsbygda samtidig som du nyter en tre-retters brunsj, akkompagnert av britisk service av ypperste klasse.

Ved ankomst Canterbury inviterer vi deg med på en arkitektonisk omvisning i Canterbury Cathedral. Katedralen regnes som et mesterverk innen kunst og arkitektur.

Senere på ettermiddagen, før vi retter blikket mot London Victoria Station, blir du invitert på champagne-mottagelse på perrongen. I det damplokomotivet skyter fart, blir du servert fire-retters middag basert på de beste råvarer Storbritannia kan oppdrive på denne tiden av året.

Dagen før tar vi deg med på omvisning i royale Windsor Castle, og før hjemmreisen på tirsdag, legger vi turen innom Strawbury Hill House, et eksempel på det beste England har å by på av nygotisk arkitektur.

Under oppholdet bor vi på Sir Christopher Wren Hotel i to netter, et 4-stjerners hotell, som ligger rett ved Themsen i hjertet av Windsor.

Dette er inkludert:

–  Tur/retur direktefly: Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

–  Innsjekket bagasje og seteplassering

–  Overnatting i dobbeltrom. Enkeltromtillegg

–  Halvpensjon (inkl. frokost og middag samt måltider på togturen)

–  Transport til og fra flyplassen

–  Togtur tur/retur Windsor – Victoria Station

–  Norsk reiseleder og lokale guider

–  Inngangsbilletter

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 22.800,-

NOK 2.800,-

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Påmelding innen 26. juni 2024 eller så lenge vi har eksklusive billetter.

NB! Dersom du ønsker å forlenge oppholdet i forkant og/eller etterkant, kan vi være behjelpelig med å ordne med det praktiske utover det som inngår i pakkeprisen (pris-tillegg).

Ved påmelding anbefaler vi at du/dere oppgir navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du/dere oppgir mobilnummer, om du/dere har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Dag 1
søndag, 14.september 2025

Flyavganger med Norwegian*:

Direkte fra Oslo Gardermoen kl. 07:10 med ankomst Gatwick Airport kl. 08:40.
Direkte fra Stavanger kl. 08:20 med ankomst Gatwick Airport kl. 09:25.
Direkte fra Bergen kl. 08:10 med ankomst Gatwick Airport kl. 09:10.
Direkte fra Trondheim kl. 08:20 med ankomst Gatwick Airport kl. 10:00.

* Vi tar forbehold om endrede reisetider gjeldene for september 2025.

Etter at sist reisende er trygt igjennom passkontrollen, forlater vi flyplassen og setter kursen mot hotellet vi skal bo på i to netter. Sir Christopher Wren Hotel i Windsor består av flere karakteristiske bygninger samlet rundt en historisk brosteinbelagt gate ved Eton Bridge.

Hotellet er klassifisert med 4 stjerner, har terrasse vendt mot Themsen, treningsrom og badstu. Det er kort gangavstand til nærmeste togstasjon, Windsor Castle og verdensberømte Eton College.

Ved ankomst spiser vi en lett lunsj.

Etter lunsj legger vi turen innom Windsor Castle, det største og eldste av Englands kongeslott. Slottsanlegget og den omliggende hagen ble påbegynt av Vilhelm Erobreren rundt år 1070.

Henry I var den første regjerende monarken som tok Windsor Castle i bruk. Opp gjennom tiden har slottet gjennomgått ulike arkitektoniske endringer og utvidelser. Det står i dag som et vitnesbyrd om Englands historiske og kongelige arv.

Kl. 19:00 er vi, som skal delta på den eksklusive Belmond British Pullman-turen til Canterbury neste dag, invitert til tre retters middag på hotellet vi bor på.

Dag 2
mandag, 15.september 2025

Frokost serveres på hotellet fra kl. 07:00.

Tre kvarter senere møter vi opp på Windsor & Eton Riverside Station for å nå fram til London Victoria Station en halv time før avreise til «classic and medevial» Canterbury. Før vi stiger om bord, blir det tatt gruppebilde.

Restaurert i tråd med sin tidligere prakt er britiske Pullman-vogner like berømte i dag som i togreisenes storhetstid. I det du stiger om bord, blir du «henført» til en tid du forbinder med luksus, glamour og en dash av eventyr på vår uforglemmelige reise gjennom den engelske landsbygda.

Før avreisen blir du servert et glass sprudlede Bellini, etterfulgt av tre-retters brunsj under selve togturen.

Ved ankomst Canterbury vil vi besøke Canterbury Cathedral, som ble grunnlagt av St Augustine i år 597. Katedralen er beskrevet som et mesterverk innen kunst og arkitektur, og er ett av Storbritannias mest besøkte historiske steder. Katedralen er i dag et unikt pilegrimsmål.

Få med deg champagne-mottakelsen på perrongen før vi setter kursen mot til London Victoria Station.

Mens vi beveger oss gjennom pittoresk landskap, blir vi servert fire-retters middag basert på de beste råvarer som Storbritannia kan oppdrive. Måltidet er akkompagnert med ostebord, biscuits og nøtter, en halv flaske vin, kaffe, te og «petit fours».

Tidsplan for dagen:
Windsor & Eton Riverside Station kl. 07:45
Ankomst London Victoria Station kl. 08:55
Frammøte for fotografering kl. 09:10
Avreise London Victoria Station kl. 09:40
Ankomst Canterbury kl. 11:40
Avreise Canterbury kl. 16:45
Ankomst London Victoria Station kl. 20:00
Avreise London Victoria Station kl. 20:24
Ankomst Windsor & Eton Riverside Station kl. 09:29

Dag 3
tirsdag, 16.september 2025

Frokost serveres på hotellet kl. 0700. Deretter sjekker vi ut og tar med oss bagasjen i turbussen.

Vi legger turen innom Strawbury Hill House før flere av oss returnerer til flyplassen*.  Slottet er kjent som Englands beste eksempel på georgisk ny-gotisk arkitektur. Det stod ferdig i 1698 etter initiativ av Horatio Walpole, senere kjent som baron Walpole fra Wolverton.

Det mer berømte klokketårnet Big Ben er et annet eksempel på nygotisk arkitektur. Sammenligningen gir gode assosiasjoner til hva vi har i vente.

For reisende med flyavgang på kveldstid, avrunder vi turen med «Afternoon Tea» i Leornardslee Garden (ligger like ved Gatwick Airport) etter å ha tatt farvel med reisende til Trondheim* tidligere på dagen.

Flyavganger hjemreise*:
Flyavgang Gatwick Airport kl. 20:50 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 23:55.
Flyavgang Gatwick Airport kl. 21:15 med ankomst Stavanger kl. 23:55.
Flyavgang Gatwick Airport kl. 21:00 med ankomst Bergen kl. 23:55.
Flyavgang Gatwick Airport kl. 15:05 med ankomst Trondheim kl. 21:15 (via Oslo).

* Vi tar forbehold om endrede reisetider gjeldene for september 2025.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt