EXCLUSIVE BELMOND BRITISH PULLMAN

Et togeventyr utenom det vanlige på første klasse!

Direktefly fra Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

Bli med på et unikt togeventyr med Belmond British Pullman. I tillegg besøker vi Windsor Castle og Canterbury Cathedral. Vi får også med oss et besøk hos en av Sør-Englands beste musserende vinprodusenter, Bolney, som ligger i Sussex.

Under oppholdet bor vi på Sir Christopher Wren Hotel i to netter, et 4-stjerners hotell, som ligger rett ved Themsen i hjertet av Windsor.

Turens hovedattraksjon er togturen fra London Victoria Station til «medivial» Canterbury mandag 13. september 2025.

Belmond British Pullman er søstertoget til berømte Orient-ekspressen. Togene var i ordinær trafikk i over 50 år, og kjent for høy standard. De tilhører The Golden Age of Travel fra årene 1880 til 1939.

I det du stiger om bord i Belmond British Pullman blir du ønsket velkommen med et glass sprudlende Bellini. Deretter finner du din plass og kan nyte en reise gjennom den engelske landsbygda du sent vil glemme. Du blir servert tre-retters brunsj på reisen til Canterbury og fire-retters middag tilbake til Victoria Station.

Ved ankomst Canterbury får du ta del i en arkitektonisk omvisning i Canterbury Cathedral. Katedralen stod ferdig i år 597, og regnes som et mesterverk innen kunst og arkitektur.

Ankomstdagen er vi invitert på en unik omvisning på Windsor Castle. Senere på kvelden blir det festmiddag som opptakt til den store togturen med Belmond British Pullman dagen derpå.

Tirsdag besøker vi vingården Bolney Wine Estate, som er en av de eldste vingårdene i Sussex, og som kan vise til mange nasjonale og internasjonale priser for sin musserende vin.

Dette er inkludert:

–  Tur/retur direktefly: Oslo / Stavanger / Bergen / Trondheim – London Gatwick

–  Innsjekket bagasje og seteplassering

–  Overnatting i dobbeltrom. Enkeltromtillegg

–  Halvpensjon (inkl. frokost og middag samt måltider på togturen)

–  Transport til og fra flyplassen

–  Togtur tur/retur Windsor – Victoria Station og London – Canterbury

–  Norsk reiseleder og lokale guider

–  Inngangsbilletter

Pris per person

Tillegg for enkeltrom

NOK 25.800,-

NOK 2.800,-

Medlemmer av Pensjonistforbundet får NOK 800 i rabatt.

Påmelding innen 26. juni 2024 eller så lenge vi har eksklusive billetter.

NB! Dersom du ønsker å forlenge oppholdet i forkant og/eller etterkant, kan vi være behjelpelig med å ordne med det praktiske utover det som inngår i pakkeprisen (pris-tillegg).

Ved påmelding anbefaler vi at du/dere oppgir navn som gjengitt i passet, e-postadresse og valgte tematur (emne). I skrivefeltet anbefaler vi at du/dere oppgir mobilnummer, om du/dere har matallergi m.m. slik at vi kan tilby god og effektiv service.

Dag 1
søndag, 14.september 2025

Flyavganger med Norwegian*:

Direkte fra Oslo Gardermoen kl. 07:10 med ankomst Gatwick Airport kl. 08:40.
Direkte fra Stavanger kl. 08:20 med ankomst Gatwick Airport kl. 09:25.
Direkte fra Bergen kl. 08:10 med ankomst Gatwick Airport kl. 09:10.
Direkte fra Trondheim kl. 08:20 med ankomst Gatwick Airport kl. 10:00.

* Vi tar forbehold om endrede reisetider gjeldene for september 2025.

Etter at sist reisende er trygt igjennom passkontrollen, forlater vi flyplassen og setter kursen mot hotellet vi skal bo på i to netter. Sir Christopher Wren Hotel i Windsor består av flere karakteristiske bygninger samlet rundt en historisk brosteinbelagt gate ved Eton Bridge.

Hotellet er klassifisert med 4 stjerner, har terrasse vendt mot Themsen, treningsrom og badstu. Det er kort gangavstand til nærmeste togstasjon, Windsor Castle og verdensberømte Eton College.

Ved ankomst spiser vi en lett lunsj.

Etter lunsj legger vi turen innom Windsor Castle, det største og eldste av Englands kongeslott. Slottsanlegget og den omliggende hagen ble påbegynt av Vilhelm Erobreren rundt år 1070.

Henry I var den første regjerende monarken som tok Windsor Castle i bruk. Opp gjennom tiden har slottet gjennomgått ulike arkitektoniske endringer og utvidelser. Det står i dag som et vitnesbyrd om Englands historiske og kongelige arv.

Etter omvisningen disponerer du tiden slik du ønsker fram til felles middag kl. 19:00 på hotellet som opptakt til Belmond British Pullman-turen til Canterbury neste dag. Du får servert tre retters middag. Drikke til maten betaler den enkelte.

Dag 2
mandag, 15.september 2025

Frokost serveres på hotellet fra kl. 07:00.

Tre kvarter senere møter vi opp på Windsor & Eton Riverside Station for å nå fram til London Victoria Station en halv time før avreise til «classic and medevial» Canterbury. Før vi stiger om bord, blir det tatt gruppebilde.

Restaurert i tråd med sin tidligere prakt er britiske Pullman-vogner like berømte i dag som i togreisenes storhetstid. I det du stiger om bord, blir du «henført» til en tid du forbinder med luksus, glamour og en dash av eventyr på vår uforglemmelige reise gjennom den engelske landsbygda.

Før avreisen blir du servert et glass sprudlede Bellini, etterfulgt av tre-retters brunsj under selve togturen.

Ved ankomst Canterbury vil vi besøke Canterbury Cathedral, som ble grunnlagt av St Augustine i år 597. Katedralen er beskrevet som et mesterverk innen kunst og arkitektur, og er ett av Storbritannias mest besøkte historiske steder. Katedralen er i dag et unikt pilegrimsmål.

Få med deg champagne-mottakelsen på perrongen før vi setter kursen mot til London Victoria Station.

Mens vi beveger oss gjennom pittoresk landskap, blir vi servert fire-retters middag basert på de beste råvarer som Storbritannia kan oppdrive. Måltidet er akkompagnert med ostebord, biscuits og nøtter, en halv flaske vin, kaffe, te og «petit fours».

Ved retur Victoria Station blir vi plukket opp i ventende mini-buss, som tar oss med tilbake til hotellet i Windsor.

Tidsplan for dagen:
Windsor & Eton Riverside Station kl. 07:45
Ankomst London Victoria Station kl. 08:55
Frammøte for fotografering kl. 09:10
Avreise London Victoria Station kl. 09:40
Ankomst Canterbury kl. 11:40
Avreise Canterbury kl. 16:45
Ankomst London Victoria Station kl. 20:00
Avreise London Victoria Station kl. 20:15 med privat transport
Ankomst Sir Christopher Wren Hotel kl. 21:15

Dag 3
tirsdag, 16.september 2025

Frokost serveres på hotellet fra kl. 07:00. Deretter sjekker vi ut av hotellet, og tar med oss bagasjen, og setter kursen sørover til Sussex med privat transport.

Vi besøker vingården Bolney Wine Estate, som er en av de eldste vingårdene i Sussex. Siden 1976 har innehaverne produsert røde, hvite og musserende engelske viner av topp kvalitet, og vunnet mange nasjonale og internasjonale priser.

Her får vi omvisning på vingården, smake på fire utsøkte musserende viner og servert lunsj.

Engelsk musserende vin er betegnet som «up and coming» av Aftenpostens vin-spaltister, som følger med på det siste av vin-trender.

Etter besøket setter vi kursen mot Gatwick Airport med ankomst senest kl. 18:00.

Flyavganger hjemreise*:
Flyavgang Gatwick Airport kl. 20:50 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 23:55.
Flyavgang Gatwick Airport kl. 21:15 med ankomst Stavanger kl. 23:55.
Flyavgang Gatwick Airport kl. 21:00 med ankomst Bergen kl. 23:55.
Flyavgang Gatwick Airport kl. 15:05 med ankomst Trondheim kl. 21:15 (via Oslo).

* Vi tar forbehold om endrede reisetider gjeldene for september 2025.

For mer informasjon om våre skreddersydde program:

ta kontakt